Pitkän harkitsemisen jälkeen päätimme hankkia kissan! Tai ei sitä nyt niin kauan harkittu, mutta ainakin omalla kohdallani voidaan puhua pitkästä harkinnasta.:D

Olen aina ollut hyvin kissarakas. Koen jollain tasolla kissoihin paremman yhteyden kuin esimerkiksi koiriin. (en kyllä ole varma miksi..) Se voi johtua ihan tottumiskysymyksistä, sillä minusta kotona kuuluu olla aina kissa, kuten meidän perheessä on aina ollutkin.

Aloitimme siis netti-ilmoitusten katselun hetimiten. Yhteen paikkaan viestittelimme moniakin kertoja, mutta kumpikaan meistä ei saanut minkäänlaista vastausta. Olimme hyvin kiinnostuneita pitkäkarvaisista kissoista ja halusimme mielellään uroskissan. Haaveenani oli aiemmin suurikokoinen rotukissa, kuten Maine coon uros. Mutta lopulta tulin siihen tulokseen, ettei rodulla tai sukupuolella ole väliä.

Lopulta soitimme Turun eläinsuojeluyhdistykselle Tesylle 16.10.2013 ja kerroimme, että olisimme kiinnostuneita pitkäkarvaisesta pentukissasta. Tesyn työntekijä vastasi tähän, että heillä olisi yksi pitkäkarvainen tyttökissanpentu, joka oli sillä hetkellä 4 kuukautta ja 2 päivää vanha. Sovimmekin tutustumisajan heti seuraavalle päivälle klo. 15.00!

Torstaipäivä koitti ja saavuimme Tesyn pihalle ajoissa. Siinä autossa istuin ja odottelin, että kello olisi jo edes 10 vaille. (Ei kehdattu mennä liian aikaisinkaan.) Lopulta lähdimme talolle ja infopisteeltä saimme mukaamme työntekijän, joka johdatti meidät tulevan kissamme luo. Tyttökissa on yksi viidestä pennusta, jotka olivat syntyneet Tesyn tiloissa ja tämän jälkeen se on asustellut yhden työntekijän hoivissa jonkun aikaa. Tyttö ei ole siis joutunut kokemaan kovia, kuten moni muu Tesyn asukas.

Heti ensinäkemältä tyttökissa oli hyvin leikkisä ja hieman ujostelevainenkin. Se keimaili söpönä kiipeilypuun tasanteella. Yritin ottaa kuvia kissasta, kun se oli jatkuvassa liikkeessä. Tästä syystä kuvat ovatkin suurimmaksi osaksi epäselviä. Onneksi se kökötti paikalla edes jonkun aikaa, jotta sain muutaman muistoksi ennen kuin päästään ihailemaan kissaa ihan omassa kodissa.

IMG_2878-normal.jpg

Kissalla oli käärmelelu, jonka sisään se pujottautui. Olenkin yrittänyt etsiä samanlaista netistä, jotta sillä olisi uudessa kodissakin tuttuja leluja ympärillään. Saimme myös kuulla, että onkilelu on kissallemme erityinen. Pentuna se oli kuulemma heti pentueensa ensimmäisenä kyseisen lelun kimpussa. Tällainen on siis hankittava!

IMG_2873-normal.jpg

IMG_2865-normal.jpg

Teimme siis kissasta varauksen. Pääsemme hakemaan kissan 25.10 perjantaina. Sitä ennen torstaina kissaneitimme steriloidaan, jonka jälkeen kauluria tulee pitää 10 päivän ajan. (leikkausalueen tulehduksen estämiseksi)

En malta odottaa perjantaihin, että saan kissamme kotiin! Tietenkin jännittää se, miten kissa tulee sopeutumaan ja miten se kokee kaiken uuden varsinkin suuren leikkauksen jälkeen. Se on sille kuin hyppy tuntemattomaan. Teemme kuitenkin parhaamme omalta osaltamme ja kissan parasta ajatellen.

IMG_2881-normal.jpg

IMG_2872-normal.jpg